Nieuws

‘U bevindt zich hier’ opnieuw te zien

We zijn euforisch dat we, door de versoepeling van de Corona-maatregelen* en door de samenwerking met SPRING Performing Arts Festival en Theaterfestival Boulevard U bevindt zich hier opnieuw kunnen presenteren. Daarmee is de installatie-voorstelling na dertien jaar opnieuw in Nederland te zien. Met een nieuwe cast van jonge performers spelen we het werk deze zomer 66 keer in Utrecht en ‘s-Hertogenbosch.

In een installatie die doet denken aan een hotel, krijgen bezoekers hun eigen slaapkamer. Daar zijn ze alleen en anoniem, totdat ze zicht krijgen op de mensen aan de andere kant van de muur. In de oorspronkelijke opzet functioneerde het werk als model voor de anonimiteit in grote steden,waar mensen simultaan een soms vergelijkbaar leven leiden. Door de huidige pandemie wordt het werk ook een reflectie op onze tijd van zelf-isolatie, de nabijheid van onbekenden is plotseling een bedreiging geworden.

In 2008 werd het werk geselecteerd voor het Nederlandse en Vlaamse Theaterfestival, het werd bekroond met de Mimeprijs en op het festival van Salzburg met de Young Directors Award.

> 8 t/m 18 juli 2020, Werkspoorkathedraal in Utrecht – uitverkocht
> 6 t/m 16 augustus 2020, Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch – uitverkocht

De voorstellingen zijn uitverkocht. Wel kun je jezelf via deze link nog op de wachtlijst plaatsen voor de voorstellingen in s-Hertogenbosch via de website van Theaterfestival Boulevard.

 

*Bij de presentatie van het werk houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer informatie hierover op de project pagina.