Nieuws

The NarcoSexuals op de Theaterfestivals in Brussel en Amsterdam

Dubbel opwindend nieuws! The NarcoSexuals zijn geselecteerd voor Het TheaterFestival 2023 in België en voor de VSCD Mime/Performance Prijs Seizoen 2022/2023 in Nederland. Na de performances afgelopen april op het waanzinnige Trouble Festival zijn we van 7 t/m 11 september terug in Brussel en van 13 t/m 16 september in Amsterdam.

“Geen andere voorstelling maakte het afgelopen seizoen meer fysieke indruk op de jury, mee dankzij het intelligente spel tussen kijken en bekeken worden. Maar misschien nog meer appreciëren we aan deze doormalende installatie zijn fusie van verschillende kunstdomeinen om nieuwe kaders te scheppen.” Jury Het TheaterFestival 2023

De voorstelling in Brussel is een co-presentatie met KANAL en Les Halles de Schaerbeek.

Klik hier voor tijdsloten en tickets in Brussel.

Klik hier voor de tijdsloten en tickets in Amsterdam.

Over de marathon voorstelling
In The NarcoSexuals portretteert Dries Verhoeven een groep mannen die zich verliest in seksueel drugsgebruik. Het publiek beweegt zich rond een eengezinswoning, waar ze door de vensters de verbeelding van een gedrogeerd seksfeest kan aanschouwen.

Enerzijds bevraagt het werk onze verhouding tot subversiviteit, tot schaamteloze lustbeleving in een steeds opgeruimder publiek domein. Anderzijds toont het werk de mannen in hun wankele zoektocht naar kwetsbaarheid en kameraadschap. Kondigen ze een nieuwe vrijheidsbeweging aan? Bewegen we ons veertig jaar na de gay liberation richting een ‘narco-seksuele revolte’? Of hebben we onze seksuele idealen te grabbel gegooid, ligt de zogenaamde revolutie nu in coma op de sofa?

Het werk is een marathon tot middernacht. Bezoekers kopen een ticket voor een aanvangstijd, maar kunnen blijven zolang ze willen. We adviseren iedereen het werk ook in het donker te zien, met hetzelfde ticket kun je later op de avond terugkomen. 

The NarcoSexuals op de Theaterfestivals september 2023
In Brussel staat het werk van 7 t/m 11 september bij Tour & Taxis, toegang via Brasserie de la Senne, Anna Bochdreef 19/21.
In Amsterdam staat het werk van 13 t/m 16 september op de NDSM-werf, op de landtong, duidelijk zichtbaar vanaf de Pont. Woensdag en donderdag vanaf 19u30, vrijdag en zaterdag vanaf 19 uur tot middernacht. Als de ticketprijs te hoog is voor je, stuur ons dan een email.