Werk

Uw koninkrijk kome

Twee toeschouwers zitten samen in een kleine ruimte, van elkaar gescheiden door een geluiddichte glazen wand. Beiden horen ze de stem van een acteur. Hierdoor worden ze beïnvloed in hun eigen gedrag en hun perceptie van de ander. De fictieve gedachten, uitgesproken door de acteur, blijken opvallend genoeg, vaak aan te sluiten bij het gedrag van die bezoeker.

lees meer

Zo wordt een maakbare wereld getoond, waarin een willekeurige onbekende kan veranderen in een dierbare. De twee zwijgende bezoekers denken gelijktijdig na over het liefdespotentieel dat schuilgaat achter de ander. Het toont het mechanisme van gedachten en verlangens die we onbewust op anderen projecteren, en hoe die projecties intermenselijk gedrag continue beïnvloeden.

Uw koninkrijk kome is vertaald in zes talen. Hierdoor is een internationale versie ontstaan die toeschouwers die verschillende talen spreken elkaar laat ontmoeten.

In Frankrijk speelt de voorstelling als Au Milieu du gué, in Duitsland als Dein Reich komme.

Video

Uw Koninkrijk Kome (2003)

Pers

"Met minieme middelen, met grote zorg voor details, met veel humor en een perfecte timing zorgt Uw koninkrijk kome ervoor dat je oprechte tederheid gaat voelen voor een onbekende, argeloze, willekeurige medebezoeker."

'Cultureel dwalen en vermaakt worden', Ellen op de Weegh op 8WEEKLY (13-08-2005)lees de recensie

"Een kleine voorstelling met maximaal effect, nergens zat een show je zo ‘op de huid’. Je wordt er een beetje anders van. Verliefder. Kusbaarder."

'De ware Jacob zit in de schaftkeet', Inki de Jonge voor het Dagblad van het Noorden (30-08-2003)lees de recensie

Credits

concept Dries Verhoeven

fotografie Christophe Raynaud de Lage

met medewerking van Astrid van Eck, Stefan Rokebrand, Carly Wijs, David Eeles, Nicole Beutler, Ronald Armbrust, Muriel Darras, Stéphane Facco, Rosa Sarti en Federico Grazzini