Nieuws

Nieuw werk: Broeders verheft u ter vrijheid

Met veel optimisme presenteert studio Dries Verhoeven in de lente van 2021 een nieuw werk! Broeders verheft u ter vrijheid portretteert de mens als een verstekeling in een mondiaal distributiecentrum. Samen met Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigrant, realiseert Dries Verhoeven een visueel requiem voor de werkende mens. De schouwburgpodia doen dienst als werkvloer en de performers wonen en slapen in kunstinstelling West Den Haag, waar ook een kleine expositie te zien is rond het werk. Op het toneel van de theaters is dagelijks acht uur lang een ‘levende installatie’ te zien. Broeders verheft u ter vrijheid gaat eind april 2021 bij ITA in Amsterdam in première. Vanaf dat moment is ook de tentoonstelling in West Den Haag twee maanden lang geopend.

Een visueel requiem voor de werkende mens
Broeders verheft u ter vrijheid stelt vragen over de toekomst van arbeid en verzet. Waar dient tegenwoordig ons werkende lichaam nog voor? Banen worden overgenomen door robots en bij Techreuzen zoeken algoritmes 24/7 naar de grootst mogelijke winstmarge. Kunnen we onze naderende nutteloosheid eigenlijk nog keren? Is een opleving van de arbeidersbeweging op komst? Of kunnen we ons beter neerleggen bij de onvermijdelijke automatisering?

Broeders verheft u ter vrijheid is een coproductie van Studio Dries Verhoeven met SPRING Performing Arts Festival en West Den Haag. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met de presenterende theaters: Stadsschouwburg Utrecht, ITA in Amsterdam, Het Nationale Theater in Den Haag, Theater Rotterdam, Chassé Theater in Breda en Schouwburg Hengelo/Concordia Enschede.