Nieuws

Dear beloved friend, winnaar Gouden Kalf op Nederlands Film Festival

Dear beloved friend, heeft afgelopen vrijdagavond 29 september tijdens het Gala op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf gewonnen. Dear beloved friend, won het Kalf in de categorie Beste Digitale Cultuurproductie 2023.

Uit het juryrapport
“De interactieve theatervoorstelling Dear beloved friend, neemt de kijker via een live-internetverbinding vanuit Nollywood mee in een meeslepend en confronterend verhaal waarin de archetypische Westerse blik op Afrika recht tegenover het perspectief van Afrika op Europa wordt geplaatst. Met een camera midden op het podium als een tweerichtingsportaal naar dat andere deel van de wereld, wordt de vierde wand geslecht en de digitale manier van communicatie benut als middel om verschillende werelden bij elkaar te brengen. De digitale infrastructuur van internet en livestream wordt inventief gebruikt om nieuwe vormen van maken, tonen en beleven van werk te verkennen.” 

Storyspace
Tijdens het Nederlands Film Festival vond er een kleine flashbackpresentatie plaats in de centrale bibliotheek in Utrecht. Van 22 t/m 28 september kon je deze Storyspace expo dagelijks bezoeken tijdens openingstijden. In Storyspace zag je Dear beloved friend, en tien andere digitale culturele producties van elf kunstenaars/studio’s, de meeste werken in de Digitale Cultuur selectie waren gratis te bekijken.